CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец
НОЕМВРИ  2023

начало
    статии
  
контакт с нас


споделяне в социални мрежи

9-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Критичен ден. Трябва да бъдем готови за борба с измамите и илюзиите. Необходимо е да се сдържаме и да не демонстрираме негативно отношение към околните.
Луна в Риби
Способността за умствена концентрация е отслабена, въображението се стреми да въведе нашето съзнание в света на илюзиите, поради което всякакви изискващи конкретика дела трудно биват реализирани. По-добре ще бъде да посветим този ден на активен отдих, пътешествие или на изкуството. Единствено юридическите въпроси или делата, свързани с вложение на пари вървят без особени усложнения.
Ден на водата
Природата в тези дни не се скъпи на валежи, дори надвишава тяхната норма. Повишената влажност на въздуха пречи на комфорта и доброто настроение.


Растяща Луна
Най-благоприятното време за различни видове начинания. Всичко, което се започне при растяща Луна придобива допълнителен импулс и енергетика за своето развитие. В медицински аспект влиянието на растежа на лунния диск до из вестна степен е негативно, тъй като увредените тъкани по-бавно зарастват, което може да доведе до усложнения.


НАСТРОЕНИЕ
Луна в Риби
Доста пасивен период. Трудно ни е да се събудим и да се вдигнем от леглото. През целия ден движенията ни са забавени, усещаме умора и отпадналост, мечтаем за уединение и спокойствие. Иска ни се да се разположим удобно в креслото, да послушаме музика и, предавайки се на блянове и мечти, да останем насаме със себе си.
За да поддържаме работоспособността си в този ден и да прогоним сънливостта, ние пием много кафе. Но не бива да се злоупотребява с него, тъй като това води до претоварване на сърцето и кръвоносната система. Изобщо всякакви наркотични вещества и лекарства в тези дни оказват по-силно въздействие на организма. Настроението е неуравновесено. Лесно се разстройваме и ни избива на плач, ставаме по-милосърдни и човечни, проявяваме състрадание. Потънали в „мирова скръб”  внезапно решаваме да  навестим болен, да окажем помощ на нуждаещ се или просто да нахраним скитащо куче или ято гълъби. В храната отдаваме предпочитание на всевъзможни сладкиши, тестени изделия. Смело можем да не се безпокоим за калориите и да си доставим малки радости. При походи по магазините е добре да оставим кредитната карта у дома и да се ограничим с неголяма сума. Тъй като не сте настроени за сериозни и необходими придобивки, за да „избиете” тъгата, ви е достатъчна покупката на някаква евтина дреболия.
Този период не е добър и да слагате ред в нещата си. Дори да започнете почистване, мързелът ви ще надделее и нищо няма да свършите, а ще се почувствате изморени и окончателно ще развалите и без това лошото си настроение.

КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Идеално време за активен отдих. Насочете илишъка от енергия нъм укрепване на здравето чрез физичеси упражнения, а след това се отпуснете във ваната или сауната.
Луна в Риби
Под влиянието на Риби се намират стъпалата, пръстите на краката, нервната система.
Най-уязвима в този период е кожата и се увеличава вероятността от алергия. Забранени са всякакви процедури за краката, черния дроб и сетивните органи. Старайте се да ходите колкото се може по-малко. Има вероятност от гъбични заболявания. Препоръчително е въздържанието от алкохол. Крайно нежелателни са водните процедури, масажът на краката, силно действащите лекарствени препарати.
Ден на водата
Време на въглехидратите, чиято енергия изцяло се усвоява и превръща в действие.ГРИЖА ЗА КОСАТА
Идеален за подстригване. Обезпечава добро самочувствие и безгрижен живот до дълбока старост.
Луна в Риби
През тозиппериод е по-добре да забравим за посещение при фризьор. Подстригването може да доведе до образуване на пърхот, чието отстраняване ще бъде трудно. В този ден дори избягвайте да миете косата си.
ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Риби
Добри перспективи, умерено топъл, влажен и плодороден период.
За това време е характерна добрата кълняемост на семената и добрата реколта. Плодовете са сочни, вкусни, макар и да не ес запазват дълго. Периодът е добър за сеене на краставици, салати, магданоз, зеле, репички, ягоди .
При растяща Луна пресаждането в това време се понася добре, с изключение на луковичните и грудковите, а също така и на засетите при Луна в Скорпион.
Ако планирате растенията да зимуват в почвата, по-добре е да не ги сеете сега. За едногодишните обаче това не се отнася.
Наред с поливането в това време се препоръчва и наторяване.
Добро време за правене на вино и плодови сокове.


Растяща Луна
Периодът между Новолуние и Пълнолуние.
Растящата Луна подобрява циркулацията на соковете и жизнената сила на растенията. Активността на биополето в това време е насочена отдолу нагоре и от центъра към периферията. Горната част на растенията се развива най-интензивно, нараства биомасата. Това е най-доброто време за обрязване. Коренната система в това време практически не реагира на повреждане, но нейните възстановителни функции са занижени. При растяща Луна се препоръчват посев, пресаждане на листни и динени култури, на плодни дръвчета, храсти, а също така и разрохкване на почвата, поливане, наторяване, ашладисване.
През целия период на растяща Луна растенията се нуждаят от голямо количество вода.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Идеален ден за бракосъчетание. Съюзът ще бъде основан на хармония и разбиране.
Луна в Риби
Един от най-удачните моменти за създаване на силно и здраво семейство.

Растяща Луна
Както всяка важна работа, добре е да се насрочи във времето на растяща Луна – от 3-ти до 14-ти лунен ден.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com       www.kamelia.vselena.com


назад