CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец ОКТОМВРИ  2020
начало
    статии
  
контакт с нас


споделяне в социални мрежи

15-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Ден на изкушенията. Събитията зависят от това по какъв път вървите, от вашата реакция спрямо тях. Има голяма вероятност от усложнения в отношенията с близкото обкръжение.
Луна в Телец
Телецът е знак на материалната стабилност, настойчивост и усърдие, затова сега е най-благоприятното време за провеждане на различни финансови операции и сделки. Вложенията в ценни книжа непременно ще се увенчае с успех. Също така добре вървят и делата, свързани с недвижими имоти и всички други имотни въпроси, включително и сделки с художествени ценности.
В този период се забелязва известно увеличаване на умствените способности, но едновременно с това нараства и инертността и склонността към мързел. Появява се желание за комфорт и  уют, желание да се ходи на кино или театър, да се отпуснем и да вечеряме в стилен ресторант.

Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.

Пълнолуние
Пълната Луна оказва съществено влияние на всичко живо на земята. Увеличава се кръвотечението от раните, хроничните заболявания напомнят за себе си, изострят се душевните разстройства. В периодите на Пълнолуние се раждат повече деца от обикновено. Повява се излишна импулсивност в общуването, повишава се склонността към негативно мислене и употребата на алкохол. Това е идеалното време за събиране на билки, тъй като техните целебни свойства в този момент са максимални.


 

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Телец
Завладява ни горещо желание за стабилност и постоянство. Желанията и плановете ни поемат в практическа, материална посока. Спокойната мисъл и високата работоспособност помагат да се справим с всяка, изискваща постоянство и усърдие работа – от счетоводния отчет до ремонта у дома. При седяща работа трябва да обърнем внимание на шията. В тези дни има вероятност от травми, свързани с главата и шията. Трябва да се пазим от течение.
И при жените и при мъжете с развит естетически вкус се появява желание за нова придобивка. Трудно им е да минат край магазин без да купят нещо. Това оказва позитивно влияние на психиката им, новата вещ им носи усещане, че започват нов етап от живота си.
Пазете се от вирусни инфекции в тези дни.КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Пълнолунието се характеризира с увеличение на вероятността от хранителни отравяния, при това с доста тежки последствия. Денят е добър за почистване на дома, тялото, душата.
Луна в Телец
Телецът управлява органите на речта, зъбите, ушите, гърлото, сливиците, кръвообращението. Уязвими са гърлото и ендокринната система. Не се препоръчва хирургична намеса в областта на долната челюст, гърлото и глътката, щитовидната жлеза и трахеята. По отношение на храненето трябва да се прояви здрав разум- гладуването е противопоказно, на трябва да се спазва диета. Буна в Телец увеличава вероятността от благоприятен изход на операции и процедури, свързани с половите органи. Ендокринната система и жлезите с вътрешна секреция в това време не бива да се безпокоят.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.

 

 

ГРИЖА ЗА КОСАТА
Неблагоприятен ден за посещение на фризьор. Подстригването може да доведе до сериозни негативни последици практически във всички области – от нарушаване на общото състояние на организма до психически разстройства.
Луна в Телец
Идеално време за посещение във фризьорския салон. При подстригване в това време косите растат бързо, укрепват и са устойчиви на външно въздействие, по-малко се късат и цъфтят.ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Телец
Умерено топъл и влажен, плодороден период.
Ако са засети в това време растенията дълго време не се показват, но после изведнъж избуяват и имат добра приспособимост и устойчивост на кореновата система, дават добри плодове. Растенията понасят добре температурните промени и студовете. Времето е подходяща за сеене, засаждане и пресаждане на абсолютно всички видове растения. Може да се подрязват дърветата и храстите, а също така да се прави присаждане и обрязване. Добро време за есенните насаждения, за засяване на семена за разсад. Добро време и за да се занимаем с луковичните цветя, които ще ни се отблагодарят с красиви и дълготрайни цветове.
Събраните в този период плодове и зеленчуци се запазват за дълго.
Пълнолуние
През трите дни на Пълнолунието трябва да се води борба с вредителите и плевелите, да се разкопава леко почвата, за да дишат по-добре корените, да се изрязват издънките. Препоръчва се да се осоляват зеленчуци, да се сушат плодове или да се съхраняват без термообработка. При пълна Луна е по-добре да не се подрязват дърветата и храстите, да не се ашладисват.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.

 

БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Неблагоприятен ден за бракосъчетание.
Луна в Телец
Не се препоръчва сключване на брак в последния ден от пребиваването на Луна в Телец.
Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com       www.kamelia.vselena.com