CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец ОКТОМВРИ  2023
начало
    статии
  
контакт с нассподеляне в социални мрежи

22-ри лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Денят е добър за осмисляне на жизнения опит и обмисляне на рационални планове за бъдещето. Общуването с колегите и партньорите минава в конструктивен дух.

Твърде противоречив период, свързан с тревоги, гонения, преследвания. Възможна е ревност и завист от страна на партньора.
Луна в Рак
Време за стабилност. Идеален период за предприятията в материалното производство. Добре се получават и делата, свързани с антиквариат и право. Започнатият в този ден съдебен процес ще свърши максимално бързо и изгодно за вас.Трябва да внимавате с кредитирането и даването на пари назаем. Има вероятност да чакате дълго, за да ви ги върнат. Тъй като в това време се о.повишава емоционалната чувствителност, трябва да се отнасяме внимателно и тактично с близките хора. За развитие на духовните сили е полезен автотренинга, медитационните практики и развитието на екстрасензорните способности. За да избегнете неприятните последици, трябва да внимавате при боравенето с метални предмети и огън.
Ден на водата
Природата в тези дни не се скъпи на валежи, дори надвишава тяхната норма. Повишената влажност на въздуха пречи на комфорта и доброто настроение.


Намаляваща Луна
Идеално време за завършване на започнати по време на растяща Луна дела. Хирургическите операции имат благоприятен изход. Всякакви рани заздравяват максимално бързо и без усложнения. Времето е благоприятно за засаждане на кореноплодни.

 

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Рак
Естествено забавяне на всички процеси. Светът става сякаш по-бавен и трудно видим. Повишава се чувствителността и стремежа към чувствени преживявания, сантименти и задушевни разговори. Нашите мисли често се насочват към въпроси те на бита, живота и смъртта, спомняме си своя род. Впускайки се в подобни размисли, ние си гарантираме безсънни нощи. Това е идеалното време за решаване на въпроси, свързани с дома и семейството. Ставаме доста обидчиви и емоционално неустойчиви, понякога плачливи. Търсим обект за когото да се грижим.
Ако на фона на всеобщата мудност проявим малко устременост, ще успеем да решим практически всеки проблем.
В облеклото трябва да се придържаме към спокойните тонове. Не използвайте арките и бляскави решения, които ще внесат дисбаланс в околния свят, който е в състояние на покой.
Семейството придобива първостепенно значение. Често си спомняме родителите и намиращите се далече пораснали деца


КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Последната четвърт е полезна за пост и въздържание. Подстригването и всякакви хирургически операции е по-добре да се планират за друг, по-благоприятен период. Уязвим е гръбначният стълб. По-добре е да се ограничим с общоукрепващи и оздравителни процедури.

Луна в Рак
Под влиянието на Рака се намират гърдите, белите дробове, стомаха, жлъчния мехур, нервната система. Стомашно-чревния тракт е най-уязвим. По-добре е да се избягват хирургическите операции в областта на храносмилателната система, на гърдите (особено в областта на млечните жлези). Препоръчват се процедури за извеждане на шлаки, соли и камъни от организма, за лечение на артрит. Добре е да се посети стоматолог. Добър резултат има при операции на краката, коленете, сухожилията и при лечения на болести, свързани с нарушение на обмяната на веществата. В тези дни се изостря чувствителността към алкохол и лекарства, съдържащи наркотици. Необходимо е въздържание от спиртни напитки и прекомерната употреба на кафе.
Ден на водата
Време на въглехидратите, чиято енергия изцяло се усвоява и превръща в действие.

ГРИЖА ЗА КОСАТА
От една страна подстригването в този ден дава възможност за придобиване на собственост, а от друг – може да доведе до увеличаване на теглото, което не може да не окаже въздействие на общото здравословно състояние.

Дава здрав цвят на лицето и подобрява благосъстоянието.
Луна в Рак
След подстригване в този период  косите стават непослушни, трудно е да им се придаде желаната форма, независимо от качеството и количеството на използвания фиксатор. По-добре е да се въздържаме от подстригване.
 

ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Рак
Развиващи се форми, топъл, влажен, плодороден период.

Засятото по време на Луна в Рак расте бавно, посевите са слаби и болнави. Кореновата система се развива добре, затова се препоръчва наторяването да става в този период. Не се препоръчва да се сеят високи култури в този период, защото могат да се пречупят, вместо това по-добре да се заемем с храсти (малини, грозде, касис, рози).
Събраните в този период плодове не се запазват дълго, тъй като съдържат доста влага. По-добре да се използват за консерви или да се употребяват веднага сурови. Семената от тези растения също не са висококачествени и не стават за посев. Благоприятни са присажданията, разсаждане на едногодишни растения, засаждане на тиквени и бобови
култури. Периодът не е подходящ за зимни посеви, тъй като ще измръзнат.
Изисква се често поливане.

Намаляваща Луна
При намаляваща Луна (периодът от Пълнолуние до Новолуние) биополето на растенията и циркулацията на соковете са насочени от периферията към центъра и отгоре надолу. Съществено е повишено налягането в коренната част, тя е по-ранима и поради това дори и най-незначителното увреждане на корена, може да причини загиването на растението.
В периода на намаляваща Луна се наблюдава по-активен ръст на подземните части на растението, докато процесите над земята са по-забавени.
При намаляваща Луна се препоръчва засаждането на кореноплодни, бобови, луковични растения, картофи. Ефективна е борбата с плевелите и вредителите, подрязването на издънките и израстъците, изкопаването на луковиците, рязането на цветя, събирането на реколта за дълготрайно съхранение. Подходящо време за сушене на плодове, консервиране, варене на сладко и компоти.
При намаляваща Луна растенията употребяват по-малко вода и затова трябва да се поливат по-рядко. Може да се наторява само кореновата система и то с органични торове.


Низходяща Луна
Благоприятства развитието на коренната система. Идеално време за засаждане.

 

БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Бракът ще бъде основан на взаимно разбиране и разумност.

Луна в Рак
Неблагоприятен брак. Възможно е овдовяване.

Намаляваща Луна
Намаляващата Луна е по-малко благоприятна за създаването на траен съюз в сравнение с растящата луна. Препоръчва се сключването на брак да става до 22-ри лунен ден. Последната четвърт (след 22-ри лунен ден) е по-подходяща за бракоразводни процеси
и.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com
     www.kamelia.vselena.com