CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец
ЯНУАРИ   2023

начало
    статии
  
контакт с нассподеляне в социални мрежи

27-ми лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
В този ден всяка работа е спорна. Затова посветете времето си на решаването на  неразрешени проблеми. Още повече, че днес ще можете да погледнете нещата под съвсем нов ъгъл и да откриете нещо, което досега ви е убягвало. Полезно е общуването с представители на по-възрастното поколение, което ще ви позволи да натрупате житейска мъдрост.
Луна в Козирог
Не особено подходящо време за общуване с държавните органи и представителите на властта. Във финансовата област също не всичко е съвсем гладко. Голяма вероятност от забавяне на постъпления, възможни са и загуби. От друга страна решаването на въпроси с недвижими имоти, както и всякакви организационни дела, ще минат без особени усложнения. Подходящо време за излет в планината или ски курорт.
Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.

Намаляваща Луна
Идеално време за завършване на започнати по време на растяща Луна дела. Хирургическите операции имат благоприятен изход. Всякакви рани заздравяват максимално бързо и без усложнения. Времето е благоприятно за засаждане на кореноплодни.

 

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Козирог
Луната в Козирог внася в нашия живот излишен материализъм. Чувствата ни се струват смешни и ненужни. Прозаичните въпроси на битието – пари, работа, бит - стават по-актуални. Зациклянето на земните въпроси обаче може да ни донесе болки в кръста, коленете. В този период масажът и опускането на мускулите оказват много добро въздействие.
За постигане на ефективност не бива да се пилеят напразно усилия и винаги трябва да се започва с решаването на най-трудните въпроси.Успешни са операциите с ценни книжа и недвижими имоти. Да не се започват глобални промени в живота.
В облеклото трябва да се отдаде предпочитание на строгия, класически стил.
Разумната дози алкохол ще позволи на ума и тялото да се отпуснат, което е полезно за организма в този период.

КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Най-уязвими са органите на чувствата. Пазете главата и ушите. Особено внимание трябва да се отделя на очите и артериалното налягане. Един от най-удачните дни за лечебно гладуване и очистване на организма.
Луна в Козирог
Под влиянието на Козирог се намират костите, ставите, сухожилията, кожата, кръвоносната система. Крайно нежелателни са хирургичните намеси в жлъчния мехур, задстомашната жлеза, далака, кожата. Увеличава се вероятността от счупвания, тъй като костите стават по-крехки. Трябва да се избягват всякакви операции на зъбите и гръбначния стълб. При Луна в Козирог стомахът не е така чувствителен към приеманата храна, затова менюто може да се разнообрази, да отидете на ресторант, да си изберете по-пикантна храна. Ефективно е лечението на гастрит, язвена болест и други операции на стомаха. Полезни са дихателните практики.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.

ГРИЖА ЗА КОСАТА
Препоръките са същите както и при предишния.
Луна в Козирог
Добро време за посещение на салона. Общото състояние на косата се подобрява след подстригване в този период.

ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Козирог
Подходящо време за всякакви операции с всички видове плодови и цветни растения. Идеален период за работа в градината. Посевите растат, макар и малко бавно, имат добре размита коренова система.
Козирогът подпомага издръжливостта към болести, замръзване, суша, вредители. Подходящо време за заравяне на растения, които ще зимуват. Посадените в тези дни храсти и дървета се отличават с добра плодовитост. Семената запазват дълго време своите качества.
Намаляващата Луна в Козирог е много подходяща за засаждане на картофи, лук и други кореноплодни. Растящата Луна в Козирог е много благотворна за сеене на бобови растения.

Намаляваща Луна
При намаляваща Луна (периодът от Пълнолуние до Новолуние) биополето на растенията и циркулацията на соковете са насочени от периферията към центъра и отгоре надолу. Съществено е повишено налягането в коренната част, тя е по-ранима и поради това дори и най-незначителното увреждане на корена, може да причини загиването на растението.
В периода на намаляваща Луна се наблюдава по-активен ръст на подземните части на растението, докато процесите над земята са по-забавени.
При намаляваща Луна се препоръчва засаждането на кореноплодни, бобови, луковични растения, картофи. Ефективна е борбата с плевелите и вредителите, подрязването на издънките и израстъците, изкопаването на луковиците, рязането на цветя, събирането на реколта за дълготрайно съхранение. Подходящо време за сушене на плодове, консервиране, варене на сладко и компоти.
При намаляваща Луна растенията употребяват по-малко вода и затова трябва да се поливат по-рядко. Може да се наторява само кореновата система и то с органични торове.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”. 

БРАКОСЪЧЕТАНИЕ
Идеалният ден за бракосъчетание.

Луна в Козирог
Първият ден, когато Луната е в Козирог, е най-подходящият за тази цел. Ако един от бъдещите партньори е вдовец, подходящи са всички дни от тази зодия.

Намаляваща Луна
Намаляващата Луна е по-малко благоприятна за създаването на траен съюз в сравнение с растящата луна. Препоръчва се сключването на брак да става до 22-ри лунен ден. Последната четвърт (след 22-ри лунен ден) е по-подходяща за бракоразводни процеси.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com            www.kamelia.vselena.com