CURRENT MOON


1
Лунен календар за всеки ден на месец  ДЕКЕМВРИ  2022
начало
    статии
  
контакт с нас

сподели ме

29-ти лунен ден

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Доста неблагоприятен ден, свързан с понижаване на общия жизнен тонус на организма, с проява на хронични болести. Има голяма вероятност от депресивни състояния, травми и измами. Най-добре е днес да решавате само най-необходимите житейски въпроси, да не се поддавате на тъжни мисли.
Луна в Козирог
Не особено подходящо време за общуване с държавните органи и представителите на властта. Във финансовата област също не всичко е съвсем гладко. Голяма вероятност от забавяне на постъпления, възможни са и загуби. От друга страна решаването на въпроси с недвижими имоти, както и всякакви организационни дела, ще минат без особени усложнения. Подходящо време за излет в планината или ски курорт.
Ден на студа
В тези дни се изостря чувствителността към студ. Дори температурата да е висока, при най-лекия вятър, ние настръхваме. За тренировки на нервната система е полезен контрастният душ.

Намаляваща Луна
Идеално време за завършване на започнати по време на растяща Луна дела. Хирургическите операции имат благоприятен изход. Всякакви рани заздравяват максимално бързо и без усложнения. Времето е благоприятно за засаждане на кореноплодни.

 

НАСТРОЕНИЕ
Луна в Козирог
Луната в Козирог внася в нашия живот излишен материализъм. Чувствата ни се струват смешни и ненужни. Прозаичните въпроси на битието – пари, работа, бит - стават по-актуални. Зациклянето на земните въпроси обаче може да ни донесе болки в кръста, коленете. В този период масажът и опускането на мускулите оказват много добро въздействие.
За постигане на ефективност не бива да се пилеят напразно усилия и винаги трябва да се започва с решаването на най-трудните въпроси.Успешни са операциите с ценни книжа и недвижими имоти. Да не се започват глобални промени в живота.
В облеклото трябва да се отдаде предпочитание на строгия, класически стил.
Разумната дози алкохол ще позволи на ума и тялото да се отпуснат, което е полезно за организма в този период.

КРАСОТА И ЗДРАВЕ
Ден за бягство от светската суета, за опрощаване. Въведете порядък не само в дома, но и в душата си, опитайте се да простите на тези, които са ви обидили. Яжте до насита.
Луна в Козирог
Под влиянието на Козирог се намират костите, ставите, сухожилията, кожата, кръвоносната система. Крайно нежелателни са хирургичните намеси в жлъчния мехур, задстомашната жлеза, далака, кожата. Увеличава се вероятността от счупвания, тъй като костите стават по-крехки. Трябва да се избягват всякакви операции на зъбите и гръбначния стълб. При Луна в Козирог стомахът не е така чувствителен към приеманата храна, затова менюто може да се разнообрази, да отидете на ресторант, да си изберете по-пикантна храна. Ефективно е лечението на гастрит, язвена болест и други операции на стомаха. Полезни са дихателните практики.
Ден на студа
В дните на студа солта е особено необходима и полезна. Тя оказва наистина магическо въздействие на настроението и на кръвта.
ГРИЖА ЗА КОСАТА
Подстригването трябва да се отложи за по-благоприятен период.
Луна в Козирог
Добро време за посещение на салона. Общото състояние на косата се подобрява след подстригване в този период.ДОМ И ГРАДИНА
Луна в Козирог
Подходящо време за всякакви операции с всички видове плодови и цветни растения. Идеален период за работа в градината. Посевите растат, макар и малко бавно, имат добре размита коренова система.
Козирогът подпомага издръжливостта към болести, замръзване, суша, вредители. Подходящо време за заравяне на растения, които ще зимуват. Посадените в тези дни храсти и дървета се отличават с добра плодовитост. Семената запазват дълго време своите качества.
Намаляващата Луна в Козирог е много подходяща за засаждане на картофи, лук и други кореноплодни. Растящата Луна в Козирог е много благотворна за сеене на бобови растения.

Намаляваща Луна
При намаляваща Луна (периодът от Пълнолуние до Новолуние) биополето на растенията и циркулацията на соковете са насочени от периферията към центъра и отгоре надолу. Съществено е повишено налягането в коренната част, тя е по-ранима и поради това дори и най-незначителното увреждане на корена, може да причини загиването на растението.
В периода на намаляваща Луна се наблюдава по-активен ръст на подземните части на растението, докато процесите над земята са по-забавени.
При намаляваща Луна се препоръчва засаждането на кореноплодни, бобови, луковични растения, картофи. Ефективна е борбата с плевелите и вредителите, подрязването на издънките и израстъците, изкопаването на луковиците, рязането на цветя, събирането на реколта за дълготрайно съхранение. Подходящо време за сушене на плодове, консервиране, варене на сладко и компоти.
При намаляваща Луна растенията употребяват по-малко вода и затова трябва да се поливат по-рядко. Може да се наторява само кореновата система и то с органични торове.
Възходяща Луна
Време за развитие на надземната част на растенията. Плодовете и зеленчуците са необикновено сочни, затова този период се нарича още „времето на урожая”.

 

БРАКОСЪЧЕТАНИЕ

Най-неблагоприятният ден за бракосъчетание. Идеален за развод.
Луна в Козирог
Първият ден, когато Луната е в Козирог, е най-подходящият за тази цел. Ако един от бъдещите партньори е вдовец, подходящи са всички дни от тази зодия.
Растяща Луна
Както всяка важна работа, добре е да се насрочи във времето на растяща Луна – от 3-ти до 14-ти лунен ден.
Растяща Луна
Както всяка важна работа, добре е да се насрочи във времето на растяща Луна – от 3-ти до 14-ти лунен ден.

Намаляваща Луна
Намаляващата Луна е по-малко благоприятна за създаването на траен съюз в сравнение с растящата луна. Препоръчва се сключването на брак да става до 22-ри лунен ден. Последната четвърт (след 22-ри лунен ден) е по-подходяща за бракоразводни процеси.Посетете и другите наши сайтове
www.vselena.com    www.1001taini.com    www.kolagen.vselena.com    www.zdrave.vselena.com    www.coralclub.vselena.com
    www.kamelia.vselena.com